- Regisztráció

Pixelalapú vs. MI-alapú mozgásérzékelés

2021.08.26.

Rövid, de annál látványosabb videó arról, hogy mi a különbség a hagyományos, pixelalapú video-mozgásérzékelés, és a Hanwha Wisenet által a kamerába beépített, mesterséges intelligenciaalapú között.
Az MI-alapú megoldás jelentősen növeli az érzékelés pontosságát és csökkenti a szükségtelen riasztásokat.

A pixelalapú video-mozgásérzékeléssel összevetve, a Hawha Wisenet új, mesterséges intelligencián alapuló tárgyfelismerő eljárása, különbséget tesz a valódi, emberi mozgás és a tárgyak, járművek mozgása között. Például, kültéri viszonyok között, a mozgó lombozat, vagy elhaladó autó nem generál riasztást, míg egy kerítésen átmászó ember igen.

Külön érdekessége az eljárásnak, hogy nem csak az emberi testet ismeri fel és jelöli ki a képen, hanem külön jelzi az emberi arcot is.

A videóban látható esetnél, a bal oldali, pixelalapú eljárást alkalmazó kamera nem tesz különbséget a robotok és emberek mozgása között, holott egy humán szemlélő számára azonnal nyilvánvaló a különbség.

A második példánál a bal oldali képen, a fényváltozásokat is mozgásként értékeli a kamera, a képtartalom változása okán, míg a Wisenet kamera jobb oldali képén valóban csak az elhaladó személyt jelöli ki.

 
A video a PNO-A6081R kamera működését mutatja.
 
 

 
További információkért, konkrét ajánlatért, kérjük, Hanwha Wisenet terméktámogató kollégánkat keresse:
Balczó Rudolf:  +36 30 961-0340  balczo.rudolf@modernalarm.hu