- Regisztráció

JABLOTRON SDC-kártya változások

2023.08.15.

 
 
     
 
Habár a nyári hónapok a fejlesztések szempontjából „uborkaszezonnak” számítanak, a JABLOTRON K&F részlege ilyenkor sem tétlenkedik.

A számos új hardver eszköz mellett jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a JABLOTRON Security Data Connector (SDC) SIM-kártya használatának megkönnyítésére.
Az SDC-kártya létrehozásának célja az volt, hogy a Jablotron riasztórendszereket a lehető legegyszerűbb, de mégis legbiztonságosabb módon csatlakoztathassuk a JABLOTRON FELHŐ szolgáltatásaihoz.

Az elmúlt időszakban az alábbi változások történtek

A korábbiakban az SDC-kártyával kapcsolatos előfizetések lebonyolítása a MyJABLOTRON alkalmazás egy külön menüpontjából volt elérhető, ezt azonban most a Jablotron leegyszerűsítette.

• 2023. augusztus 1-től az SDC-kártya adminisztrálására (befizetések ellenőrzése, aktív előfizetések követése, előfizetési csomag módosítása) szolgáló menüpontok a MySERVICES menü alá kerültek (egyelőre csak a MyJABLOTRON web-es változataiban elérhetően, tehát a mobil alkalmazásokban nem).

Az SDC-kártya eredeti célja, a JABLOTRON FELHŐ 1 hónapos próbaidejű használatának lehetővé tétele GSM kommunikátorral, nem változott, azonban a próbaidő már nem a SIM kártya használatához kötődik, hanem az adott központi egység regisztrációs kódjához.


Vagyis az SDC-kártya cseréje nem teszi lehetővé a JABLOTRON FELHŐ további egy hónapos ingyenes használatát.

Más szavakkal, ha a próbaidő egy adott központi egység esetében lejárt, a JABLOTRON FELHŐ további használata csak előfizetés vásárlásával lehetséges. Mindez nem vonatkozik azokra a központi egységekre, melyek LAN kommunikátorral csatlakoznak a FELHŐhöz, mivel ott SIM-kártya előfizetésről nem beszélünk.

• A JABLOTRON a SIM-kártya lehetséges újra-aktiválásának időkorlátját 30 napról 90 napra terjesztette ki. Vagyis azok a felhasználók, akik esetleg nem vették észre, hogy SDC-kártya előfizetésük lejárt, azok a kártyát akár három hónapon belül is újra aktiválhatják, a kártya cseréjének szükségessége nélkül.

• A JABLOTRON mostantól lehetővé tette az SDC-kártya előfizetés automatikus megújításának beállítását is azok számára, akik még kevesebbet kívánnak foglalkozni a kártya adminisztrációjával.
 
  
 
     
Modern Alarm Kft.
1134 Budapest, Kassák Lajos u. 61.
Tel.: +36 1 237-1915