- Regisztráció

Hanwha Techwin IEC 60601 tanúsítvánnyal rendelkező hőkamera

2020.12.16.

A Wisenet TNM-3620TDY egy QVGA hőképet létrehozó, és egy  nagyfelbontású kamera ötvözete, mely hatékony segítséget nyújt a vállalkozások biztonságos működéséhez, a COVID-19 korszakban.
Ez a kettős spektrumú, többcsatornás készülék, QVGA osztályú hőkamerát és 2 megapixeles, látható tartományú kamerát is tartalmaz.
Érzékeli a hőt és nagy pontossággal méri is a hőmérsékletet, miközben a látható tartományú kép látómezejébe kerülő személy felismerhető és azonosítható is.
COVID-19 terjedés megelőzése hőkamerával?
„Testhőmérséklet" üzemmódban a QVGA osztályú hőkamera képes az ember hőmérsékletét mérni a 30 °C – 45 °C tartományban, +/- 0,5 °C pontossággal. Ha referencia fekete testet is alkalmazunk, a pontossága +/- 0,3 °C-ra növekszik, ami lehetővé teszi a TNM-3620TDY számára, hogy hatékonyan jelezze, ha egy személy lázas.

A Deep Learning Mesterséges Intelligenciaalapú arcfelismerési funkció segítségével a TNM-3620TDY akár 10 ember hőmérsékletét is képes egyszerre, valós időben, legfeljebb 3 méteres távolságból mérni.

A kezelőszemélyzet kiválaszthatja, hogy a rögzített felvételek esetén a hőkamera felvételeit vagy a hagyományos nagyfelbontású képeket nézi.

IEC 60601 tanúsítvány

A TNM-3620TDY megfelel az orvosi berendezések biztonságára és alapvető teljesítményére vonatkozó készülék-műszaki szabványoknak, amelyeket a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) tett közzé. 
Ezenkívül a Hanwha Techwin elvégezte az FDA létesítmény-nyilvántartási folyamatát, és az eszköz nyilvántartásba vétele a TNM-3620TDY-hez folyamatban van.

Hőérzékelés

Normál radiometrikus üzemmódban a hőkamera nagyfokú pontossággal érzékeli és méri a hőmérséklet változását a -20 °C és 130 °C közötti tartományban.
A felhasználó beállíthatja úgy az érzékelési zónákat, hogy azok a látható területből, csak a kiértékelni kívánt részeket fedjék le.
Az eszköz hatékonyan alkalmazható több iparági területen is. Jól használható újrahasznosítással foglalkozó, hulladékkezelési és hulladéklerakó létesítményekben, ahol spontán öngyulladás veszélye áll fenn, a megemelkedő hőmérséklet automatikus jelzésére.

Feldolgozó üzemekben, gyárakban, hűtőházakba, közmű szolgáltatóknál az észlelt hőmérsékletváltozáskor figyelmeztetést adhat, például gépek, hűtők, stb. meghibásodásakor. 

Pontérzékelési funkciója, lehetővé teszi az operátor számára, hogy webes megjelenítőn keresztül, a kép bármely pixelére rákattintva, megmérje az adott területi pont hőmérsékletét.

Egyedülálló WiseStream II technológia

A TNM-3620TDY támogatja a H.265, H.264 és MJPEG tömörítési formátumokat, valamint a WiseStream II komplementer tömörítési technológiát, amely dinamikusan szabályozza a kódolást, a kiegyensúlyozott képminőséget és a tömörítést, a képen tapasztalható mozgás alapján. A sávszélesség felhasználás hatékonysága akár 75%-kal is javulhat a jelenlegi H.264 technológiához képest, ha a Wisenet kamerákra jellemző WiseStream-et, a H.265 tömörítéssel kombinálják.

További főbb jellemzők:

  • A 2 megapixeles videokamera az Intelligens Video Analitika sorozatba tartozik, amely magában foglalja az irányfelismerést, a mozgásérzékelést, a belépés/kilépés érzékelést, a virtuális vonal átlépést a hangérzékelést és a kamerák manipulációjának észlelését.
  • A TNM-3620TDY rendelkezik Micro SD / SDHC / SDXC foglalattal, amely akár 256 GB videó anyag tárolását is lehetővé teszi a hálózati kapcsolat hibája esetén. A rögzített adatokat, a hálózati kapcsolat helyreállítása után lehet le lekérni.
  • PoE + (IEEE802.3at) és =12 V tápellátás.
 
A bemutató video megtekintéséhez, kattintson a képre!
 
Uri Guterman, a Hanwha Techwin Europe termék- és marketingvezetője nyilatkozta:
„Sajnos a videomegfigyelő iparág hírnevére rossz fény vetült néhány, más gyártó által kidolgozott, úgynevezett „„lázszűrő megoldás"" kapcsán. Ez azért történhetett meg, mert ezek a gyártók, túlértékelték, hogy mire képesek a termékeik valójában.”
„Bár mi gyakran, elsőként dobunk piacra új termékeket és technológiákat, de időt szánunk a fejlesztésekre, tesztelésekre, ahogyan a TNM-3620TDY esetében is tettük, hogy megbizonyosodhassunk a célnak való megfeleléséről. 
Nagyra értékeljük ügyfeleink és üzleti partnereink bizalmát, hogy alkalmazzák az általunk nyújtott megoldásokat, melyek nem veszélyeztetik cégük teljesítményt, és nem csorbítják hírnevüket. 
Ez eseben is biztosak lehetnek abban, hogy ez a kamera nem túloz, viszont maradéktalanul megfelel az elvárásaiknak" – hangsúlyozta Guterman.
„Mint ilyen, a TNM-3620TDY kiválóan kiegészíti a COVID-19-hez kapcsolódó megoldási csomagunkat, amely magában foglalja az arcmaszk-felismerést, a foglaltság-figyelést és az AI mély tanuláson alapuló szociális távolságmérő alkalmazásokat” – tette hozzá Uri Guterman.

 

További információkért, konkrét ajánlatért, kérjük, Hanwha Wisenet terméktámogató kollégánkat keressék:
Balczó Rudolf:  +36 30 961-0340  balczo.rudolf@modernalarm.hu