- Regisztráció

<< Vissza

4 Mpx-es DarkFighterX kamera

2019.06.27.

A Hikvision, a világ vezető innovatív videómegfigyelőteremék- és megoldásgyártója megjelentette az új, infravörös megvilágítással ellátott, 4 megapixeles PTZ kameráját (DS-2DF9C435IH-DLW), megduplázva a korábbi modell felbontását, zajmentes, színes képet biztosítva sötét helyszíneken is.

A Hikvision 2017-ben vezette be a DarkFighter technológiát, mely az emberi szem működésén alapszik.Az egyik CMOS érzékelő a tárgyak színét detektálja, a másik érzékelő pedig infrasugárzó segítségével egy zajmentes, nagyfelbontású képet készít. A kamera a két képet egyszerre részletdús és színes képpé egyesíti. A továbbfejlesztett DarkFighterX technológia magasabb felbontást és okos eseménydetektálást biztosít, a későbbiekben a képminőség lehetővé teszi az arcfelismerést is.     

 

 

Az új DarkFighterX kamera 1/1,8”-es szenzora segítségével már 4 megapixeles felbontásra képes.  A HD-nél is nagyobb felbontású kép kétszer annyi információt hordoz, mint a korábbi DarkFighterX kamerák 2 megapixeles képe. A kamera 0,00005 Luxos megvilágításig képes színes képet nyújtani. Ez azt jelenti, hogy a professzionális képalkotási megoldásnak és a 4 megapixeles felbontásnak köszönhetően a jövőben akár arcfelismerésre is használható lesz a kamera.

 

 

A gyanús események hatékony észlelése érdekében az intelligens kamerát deep learning technológiával látták el, így a képanalitika minden korábbinál hatékonyabban működik. Amióta az okosdetektorok elterjedtek a biztonsági rendszerekben – mint például a behatolás- és vonalátlépés-detektorok –  fontos, hogy a képelemző detektor több információhoz jusson az esemény elemzése során. Az információ mennyisége attól függ, hogy hány pixel áll rendelkezésre az objektumokról, tehát a több pixel jobb. 

Az új DarkFighterX kamera maximális zoomértéke 35-szörösre növekedett; vagyis a kamera egy 1 méter hosszú objektumról, 260 méter távolságból is, 250 pixeles képet biztosít – ami elég ahhoz, hogy tisztán láthassuk az objektumot. A kamera 16x-os digitális zoommal is rendelkezik.

A kamera automatikus ablaktörlője segítségével az esős napokon is kiváló képminőséget biztosít. A kamerafej felületében lévő esőérzékelő vezérli az ablaktörlőt.  

Egyéb tulajdonságok:

- 120 dB WDR, 3D DNR, kromatikus ködmentesítés
- H.265+/H.265 videotömörítés
- Gyorsfókusz
- 250 m IR megvilágítás, Smart IR
- IP67

A DarkFighterX kamerasorozat ideális városi térfigyelőkhöz, autópályákhoz, kikötőkben, vasúti, közlekedési feladatok esetén, közparkokban, és mindenhol, ahol a nap 24 órájában színes képre van szükség.