- Regisztráció

<< Vissza

Wisenet – A távolság is közeli élmény

2019.04.17.

 

Messzebbre, távolabbra, tovább
A Wisenet kínálatában megjelenő XNP-6550RH PTZ, infra megvilágítóval szerelt gyorskamera, nem aprózza el. Messzebbre lát, mint azt a jelenlegi „speedektől" megszoktuk; látótávolsága éjszakai módban, tehát inframegvilágítóval, 500 m. Megfelelő nappali látási viszonyok között, egy 700 méterre lévő emberalak felismerése sem jelenthet vele gondot.

Viszonyításképpen, a budapesti Rákóczi híd teljes hossza 495 m, tehát elméletben, akár egyetlen ilyen kamerával is belátható lenne éjszaka, nappal pedig távolabbra, akár a túlpartra is kényelmesen átláthatnánk vele, melyben a 120 dB-es WDR képalkotás is segítségünkre van.

Ezt a gyakorlatban, a bődületesen nagy átfogású gumioptika teszi lehetővé, melynek gyújtótávolsága 4,75 – 261,4 mm (55× zoom). Persze, ekkora nagyításnál, már az apró rezgések, szél által keltett kilengések is bemozdíthatják a képet, így giroszenzoros képstabilizáló tartja fixen a látott képet. Így nem okoz gondot, a záridő további csökkentése sem, gyengébb megvilágítás esetén, vagy éjszakai módban (0,02 Lux: F1,6 / 1/30 s).

Az emelt szintű szolgáltatások sem maradtak ki
Ahogyan azt a Wisenet termékeinél már megszokhattuk, videointelligenciából is széles repertoár áll rendelkezésünkre. Természetesen ez a kamera is tudja a több, egyidejű stream kiszolgálását, különböző felbontásokkal, tömörítési fokkal (10 profillal, 20 felhasználói hely kiszolgálása). Beépített hangfelismerést és audioanalitikát is tartalmaz, mely megkülönbözteti a fegyverlövés, sikoltás, robbanás hangjait a környező zajoktól, és jelzést is képes adni riasztási kimenetén keresztül. Az „Optikai ködmentesítés" funkciónak hála, ködös, párás időben is kontrasztos, megfigyelésre alkalmas képet kapunk.

Megvédi magát
Környezetállósága IP66-os és rongálásállósága is igen magas, IK10-es besorolású. Ütés érzékelésére riasztásjelzést is küldhet, emailben, riasztási kimenet aktiválásával, egyidejű felvétel készítésével hálózatra, vagy belső SDXD, SDHC kártyára.

További részletek és demó videó az alábbi linken tekinthető meg, magyar nyelvű információkért pedig kérjük, keresse kollégánkat:

https://www.hanwha-security.com/en/products/camera/network/ptz/XNP-6550RH/product-demo/

Balczó Rudolf
Műszaki tanácsadó, a Modern Alarm Kft. Wisenet Hanwha Techwin (korábban
Samsung) Szakreferense

+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu