- Regisztráció

<< Vissza

Analóg? Jöhet!

2019.01.31.

Az analóg videomegfigyelők, köszönik szépen, élnek és virulnak napjainkban is. Minden okuk meg is van rá, hiszen „egyszerűségük" miatt (egy IP rendszerrel összevetve), sokan szeretik. Egyvalami azonban rendre rákényszeríti a cserére a telepítőt, felhasználót: ez pedig a technikai avulás, a korszerűtlenné válás.

A Hikvision a Turbo HD-vel megmutatta, hogy van kiút egy jobb világ felé, de mindig akad olyan, aki még vacillál...
Nekik jelenthet kompromisszumok nélküli megoldást a DS-2CC12D8T-AMM kamera, mely alapvetően TELJESEN analóg módon is képes működni. Tehát aki még nem döntötte el, hogy Turbo HD-re váltana, de a régi kamerát már kicserélné (mert nem működik, vagy túlságosan korszerűtlen), annak elég behelyeznie ezt az apró bokszkamerát.

Nincs újrakábelezés, nincs képrögzítőváltás, csak kameracsere!
Ez valóban azt jelenti, hogy csak ki kell venni a régi kamerát a rendszerből, és behelyezni ezt az újat, és minden egyéb beállítás nélkül egy korszerű, 2 Megapixeles (1920×1080 képpont; 25 kép/s) kamerát kapunk (természetesen analóg módban „csak" 750 tv-sorral üzemel). Később, bármikor dönthetünk úgy, hogy Turbo HD-re váltunk, ekkor elég átkapcsolni az Analóg/Turbo HD kapcsolót, és máris a nagyobb felbontással üzemel a rendszer.

A kameraházon autoírisz-vezérlő (DC) csatlakozó is helyet kapott, tehát valóban egy egyszerű cserével fejleszthető a rendszer.
Méreténél fogva, bármilyen méretű kameraházban elfér, így nem lehet olyan meglévő kiépítés, ahol ne lehetne lecserélni erre a régi kamerát!

Sötét, ellenfény? Leküzdve!
A kamera érzékenysége elképesztően alacsony, mindössze 0,005 Lux (színes, F1.2)! Ez a legtöbb „erős szürkületben játszódó" jelenethez bőven elég, hacsak nem a „Sötét anyag a bányában" című filmet kívánjuk remakelni, de ahhoz válasszunk inframegvilágítót is :-)
Az ellenfényt a 120 dB-es WDR kezeli, így a megfelelő képdinamikára sem lehet panasz.

További jó hír, hogy akár egyen 12, akár váltó 24 Voltról hajlandó üzemelni a kamera, csekély áramfelvétel mellett.

Részeletes adatlap innen tölthető le: http://www.modernalarm.hu/dok/hik/kam/DS-2CC12D8T-AMM.pdf

A kamera itt található webáruházunkban: http://www.modernalarm.hu/:kamerak/12847/hikvision-ds-2cc12d8t-amm-box-kamera