- Regisztráció

<< Vissza

Öntanuló hőkamera a Hikvisiontől!

2018.12.04.

A Modern Alarm Kft. bemutatja: Öntanuló hőkamera a Hikvisiontől!

A Hikvision frissítette a mélytanuló (deep learning) képelemzéssel ellátott hőkameráit, melyek így továbbfejlesztett teljesítményre képesek a kerületvédelmi alkalmazásokban, beleértve a tűzérzékelést is. Az új kamerák rendkívül költséghatékonyak, a beépített GPU pedig a jövőbeli mélytanuló algoritmusok futtatására is alkalmas.

Pontosabb felismerés, kevesebb fals riasztás
A Hikvision mélytanuló képelemzéssel ellátott hőkamerái hatékony és pontos viselkedéselemzésre képesek, beleérve a vonalátlépést, a behatolás detektálást, illetve a területre történő be- vagy kilépés detektálását is. Az intelligens ember/jármű felismerés csökkenti az állatok, kamerarázkódás, lehulló falevelek, vagy más irreleváns tárgyak okozta téves jelzések számát, jelentősen javítva ezzel a riasztási pontosságot.
A Hikvision beépített GPU-val ellátott, mélytanuló képelemző hőkamerái a legfejlettebb hőképalkotásra képes képfeldolgozó technológiával rendelkeznek. Az alkalmazott, nagy teljesítményű GPU-k a jövőben nagyobb adatbázisból merített, összetettebb algoritmusokkal frissíthetőek, így a kamera képelemzése (VCA, Video Content Analytics) intelligensebbé válhat a jövőben.

A Hikvision mélytanuló képelemzéssel ellátott hőkamerái széles körben használhatóak kerületvédelmi és tűzmegelőzési megoldásokban, különösen olyan ipari alkalmazások esetében, mint például erőművek, repülőterek, bányák, stb. Az egy csavarral rögzíthető kameratartót a könnyű telepíthetőséget szem előtt tartva tervezték meg. A kisméretű, masszív kivitelű kamera falra, mennyezetre, vagy állítva történő szerelés esetén is kényelmesen telepíthető és a kamera iránya szabadon állítható be.

Jelenleg a Hikvision DS-2TD2137/V1 hőkameracsaládja rendelkezik mélytanuló képelemzéssel. A kameracsalád hődetektorát a Hikvision immár önállóan fejleszti és gyártja.

További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:
Waldmann Tamás
Műszaki tanácsadó,
a Modern Alarm Kft. Hikvision szakreferense
+36 30 791-3336
waldmann.tamas@modernalarm.hu