- Regisztráció

<< Vissza

Tüzet észlelni, annak meggyulladása előtt!

2018.08.16.

Látható tartományú- és hőkamera, egyetlen kameraházban
A Hikvision a világ vezető, innovatív videomegfigyelő termékeinek és megoldásainak gyártója, új duál-spektrumú kamerája képes még a lángok és a füst megjelenése előtt észlelni a készülődő tüzet, és riasztást adni.  Az eszköz egyszerre tartalmaz egy „hagyományos", a látható fényt leképező kamerát, valamint egy az infravörös tartományban érzékeny hőkamerát. A kerületvédelemre kifejlesztett DS-2TD2615-7/10 modell fejlett tűzérzékelési technológiát is tartalmaz. Rövidebb távok esetén rendkívül költséghatékonyan használható a védelem részeként, rongálások felderítésére, megakadályozására és értékek védelmére.
A kamera mélytanulás-alapú (deep learning based) algoritmusokra támaszkodik a nagy pontosságú, beépített szolgáltatásaiban, mint amilyenek például a  viselkedésanalízis, a vonalátlépés és területre történő be- vagy kilépés érzékelése.

Hatékony hőérzékelés
A legjobb hőképminőség elérése érdekében a kamera számos képfeldolgozó és képjavító technológiát alkalmaz. A hőkamera NETD értéke (Noise Equivalent Temperature Difference, Hőmérséklet-különbségi zajegyenérték) kisebb, mint 50 mK (millikelvin), ami azt fejezi ki, hogy mennyire hatékonyan képes apró hőkülönbségeket megkülönböztetni az eszköz. Minél kisebb ez az érték, annál pontosabb a leképezés, ezáltal jobb a megjelenő kép minősége is.
A kamera nagyon megbízható hőmérsékleteltérés-riasztás funkcióval is rendelkezik. Ha egyes pixelek hőmérséklete meghaladja az előre beállított küszöböt, akkor automatikusan riasztást ad.

Jóval részletesebb és több képi információ
A kamera két különböző spektrumban készíti a képeket, amelyeket egy képen jelenít meg. E képfúzió, „kép, a képben" előnézetet biztosít a felhasználónak. Bizonyítékok rögzítése esetén is hasznos lehet a nagyobb képrészletességű, látható fénytartományú és a hőkép együttes megjelenése. A fúziós kép csökkenti a sávszélesség-igényt, és nincs szükség a látható fényű és a hőkép közötti váltásokra sem az elemzés, megfigyelés során, hiszen mindkettő egyszerre látható.

Felhasználási területek
A kamera rendkívül jól használható kerületvédelemre és a tűzmegelőzési célokra egyaránt, különösen az olyan kritikus infrastruktúrák esetén, mint amilyenek a repülőterek, a vasúti hálózatok, terményraktárak, veszélyes anyag lerakatok, vegyi üzemek, börtönök vagy éppen az erőművek. A kamerát teljes mértékben a telepítők igényeinek figyelembe vételével tervezték meg. Kis méretű, kiforrott kivitele kényelmesen telepíthetővé teszi falra, mennyezetre vagy akár álló helyzetben való elhelyezésre is.

–„A cső kivitelű, duál-spektrumú hőkameránk segítségével nem csak azt láthatjuk, hogy mi történik a határvonalon, de előriasztási felvételt is rögzíthetünk a tűz meggyulladását megelőző időszakról, megóvva az embereket a veszélyektől és megvédve értékeiket" – mondta Franck Carette az Hikvision európai hőkamera termékmenedzsere.

Fontosabb jellemzők:
Hőkamera-rész:
• Magas érzékenységű, 160 × 120 képpont felbontású mikrobolométer
• Kimeneti felbontás: 320 × 240 képpont
• Kontrasztállítás
• Hőkép megjelenítés színeinek beállítása
• Legfeljebb 10 tűz helyének jelzése élőképes nézetben

Látható fénytartományú kamerarész:
• 1920 x 1080 felbontású, 1/2,8” CMOS érzékelő

• Képtükrözés
• Digitális zoom 2×, 4×, 8×
• Lokális videokimenet
• Hatékonyan alkalmazkodik a környezeti viszonyokhoz, a kamera képes érzékelni a rossz időjárási körülményeket és automatikusan képes kompenzálni azokat

További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:

Waldmann Tamás
Műszaki tanácsadó,
a Modern Alarm Kft. Hikvision szakreferense
+36 30 791-3336
waldmann.tamas@modernalarm.hu