- Regisztráció

Sorban állást elemző kamera

2018.07.18.

Sorban állást figyelő Hikvision kamera a Modern Alarm Kft.-től
A Hikvision, a világ vezető gyártója az innovatív videomegfigyelő termékek és megoldások terén. A DeepinView termékcsalád részeként most megjelentette csúcstechnológiájú, vásárlói sorban állást figyelő kameráját. Az eszközt kifejezetten sorban állások felismerésére, elemzésére tervezték és hasznos adatokat nyújt az emberek mozgásáról az ügyféltérben. Ez  rendkívül értékes, eladásokat elősegítő információ, például a kiskereskedelmi piacon működő cégek számára.


 
A DS-2CD7126G0-L-IZS, 2 megapixeles kamera a mélytanulás (deep learning) technológia segítségével tudja megkülönböztetni az embereket, beleértve az eltérő magasságúakat is. Képes pontosan megszámolni az üzletbe be- és kilépőket, és azt is, hogy mennyi ideig maradnak egy adott helyen, például egy sorban. A kamera adatai hasznosak lehetnek arra is, hogy kiderítsük, egy adott területen belül hol gyűlnek össze az emberek, és hogy honnan jutottak oda – lényegében megmutatva az emberek mozgási útvonalait a megfigyelt területen belül.

Segítség a torlódásmentes forgalomnöveléshez
A mozgások részletes elemzése segíti a felhasználókat, hogy javítsák szolgáltatási stratégiájukat, például csökkenthetik a várakozási időt a pénztáraknál. Lehetőség van arra is, hogy a kamerák riasztást küldjenek, hogyha a sor hossza meghaladja a megadott számú főt, és szükségessé válhat újabb pénztár megnyitása. Az adatokból kiolvasható, hogy hányan várakoztak egy konkrét sorban az adott időtartamon belül, napi, heti, vagy havi bontásban.

 


A felhasználók összehasonlíthatják a pénztárosok munkájának hatékonyságát, segítve a munkavállalók képzésének tervezését. Az adatok segíthetnek a bolt elrendezésének javításában, ezáltal az elérhető tér maximálásában, és újabb termékek kihelyezésében. Például, a vevők fizetéskor, gyakran a kedvelt termékeikhez közelebb eső pénztárat választják, vagy a gyorsabbnak vélt pénztárost.
A kamerák adataira alapozva, az önkiszolgáló kasszák kihasználtsága
is jól kimutatható, hatékonyságuk is felmérhető.

Főbb műszaki jellemzők
• 1/1,8ʺ progresszív letapogatású CMOS
• DarkFighter technológia az éles, színes képekhez
• 0.002 Lux érzékenység (0 Lux IR megvilágítással)
• 140 dB WDR (nagy dinamikaátfogás)
• IR megvilágítási távolság: 30 m
• Vandálbiztos kivitel; IK10 tanúsítvány

Alkalmazhatóság
A technológia felhasználható szinte bármilyen területen, szupermarketekben, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, bankokban, sportcsarnokokban, stadionokban. Valójában bármely helyszínen, ahol nagy mennyiségű ember áramlik át, hasznát vehetjük a mozgási minták megismerésének, az ügyfélterek, útvonalak kialakításához, a terület hatékonyabb átrendezéséhez, kialakításához.

Ethan Qu, a Hikvision Europe vertikális megoldások menedzsere azt mondja:
Ez a kamera nagyszerű példa arra, hogy a fejlődő megfigyelési technológia egyre több előnyt jelent az üzleti világ számára is. Az emberek mozgásának elemzése többek között értékes segítséget jelenthet az optimális kiskereskedelmi környezet megtervezésében.”