- Regisztráció

Kétűrlényes UFO

2018.06.15.

Kétűrlényes UFO a Hanwha Techwintől
Már a sokadik, praktikus kameratokozást jelentik be, amelynél a felhasználó (telepítő) alakíthatja ki a látószöget és a megfigyelési irányt, a helyszínnek megfelelően. A Modern Alarm Kft.-tól már előrendelhető a PNM-7000VD rongálásálló (IK10), kültéri dómkamera (IP66).

Dupla búra, kettős öröm!
A lapos, mindössze 16 cm átmérőjű korong alakú fémtokozásból két kis plexi dóm emelkedik ki, amelyek mögött egymástól függetlenül, szabadon beállítható, két kameramodul kapott helyet. Az ilyen ötletek nyilvánvaló előnye, hogy egyetlen kábelezési munkafolyamattal két, vagy több kamerához juttatható el a szükséges vezeték. Másik haszna, hogy több kamera ára helyett, csak azok egy szeletét kell elkölteni egy-egy megfigyelési pontra. Még az is előfordulhat, hogy egy speed dome kamera részleges kiváltása is megoldható vele, töredék áron.

Két, teljesen független kameramodul hely
A PNM-7000VD tokjába kettő, egymástól függetlenül beállítható modul helyezhető be. Összesen négyféle, F2.0 fényerejű, 2 Megapixeles modulból választhat a tervező. A gyújtótávolság 2,4 mm, 2,8 mm, 3,6 mm és 6 mm lehet. Minden modulhoz saját SD/SDHC kártyafoglalat is tartozik. Mindkettő IP-alapon, függetlenül érhető el, jeleníthető meg a képernyőn.
A modulok gyújtótávolsága és nézési iránya teljesen szabadon, egymástól függetlenül állítható be. Tehát elképzelhetőek a következő felhasználási módok:
– Ugyanabba az irányba néző modulok, széles látószögű és teleoptikával: egyszerre megfigyelhető velük a közeli és távoli terület is.
– Két különböző irányba néző modul, azonos látószögű optikával, pl.: egy folyosó, vagy terem közepére helyezett kamerával, egy pontból figyelhető meg a teljes folyosó, vagy terem.
– Két különböző irányba néző modul, egymást részben átfedő látómezőkkel: még szélesebb, de kevéssé torzító kép hozható létre vele, mint egy darab 2,4 mm-essel.
– Két különböző irányba néző modul: az egyik a környező területet figyeli, a másik lefelé, közvetlenül maga alá „néz", felügyelve arra, hogy feltűnés nélkül ne legyen megközelíthető az eszköz, pl. egy létrán, egy adótoronynál, tetőfeljárónál, lépcsőházban, stb.

Jóval kisebb sávszélesség igény
A WiseStreamII technológián alapuló mozgásanalitika teszi lehetővé, hogy a képminőség megtartása mellett, csekély mértékű sávszélességet igényel a videók átvitele. Például, míg kikapcsolt tömörítésnél a folyam 7162 kb/s átviteli sebességet igényel, addig bekapcsolt WiseStreamII funkciónál mindössze 1685 kb/s-mal is beéri az eszköz.

Alapvető funkciók
Minden kameramodulra jellemző:
• 2 Mpx (1920 × 1080) felbontás
• H.265, H.264 MJPEG kódolás
• Fix, F2.0 fényerejű optika (2,4 / 2,8 / 3,6 / 6 mm)
• Valós D&N és WDR funkció (150 dB)
• Beépített intelligenciák: szabotázsjelzés, „őgyelgés" érzékelése,
  haladási irány felismerése, köd és por érzékelése,
  vonalátlépés érzékelése, személyszámlálás, tárgy el- és feltűnés érzékelése,
  arcfelismerés, mozgásérzékelés
• „Folyosó nézet" portré mód, kép elfordítása 90°, 270°-ban
• 2 db SD/SDHC kártyafoglalat
• PoE táplálás
• IP66 környezetállóság

Típusok
Kamera: PNM-7000VD (2 × 2 Mpx)

Kameramodulok:
SLA-2M2400: 2 Mpx / F2.0 / 2.4 mm

SLA-2M2800: 2 Mpx / F2.0 / 2.8 mm
SLA-2M3600: 2 Mpx / F2.0 / 3.6 mm
SLA-2M6000: 2 Mpx / F2.0 / 6.0 mm

További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:
Balczó Rudolf
Műszaki tanácsadó,
a Modern Alarm Kft. Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferense