Modern Alarm Kft.

<< Vissza

Forgalomfigyelő- elemző intelligencia

2018.01.05.

A Hanwha Techwin (korábban Samsung) az FF Group analitikai szakértő, fejlesztőcsapattal együttműködve, az FNP végződésű kameráiba, automatikus forgalomfigyelő, elemző, rendszám-felismerő alkalmazást épít be (ANPR). Ezek a parkolóházi rendszámalapú beléptetéstől kezdve, nagyobb, városléptékű rendszerekben is használhatóak üzemeltetési, forgalombiztonsági  alkalmazásoknál, valamint szabályszegések automatikus felismerésére.

Kameroldali ANPR intelligencia
Az FF Group által fejlesztett, precíziós rendszám-felismerő megnyugtató pontossággal detektálja az európai hatósági jelzéseket.  Ezeket az SNO-6095RH/FNP és az XNO-6120R/FNP kültéri csőkamera típusokba építik be. A forgalom három sávja is megfigyelhető, kameránként, és a következőket dokumentálja:
• Szoftver Bejelentkezések/Kijelentkezések
• Tiltási/Engedélyezési lista módosítása
• Riasztások kezelése
• Haladási irány felismerése

A rendszám-felismerés pontossága bármely környezetben 95% feletti.  Ez a pontosság nappali viszonyok között, egy sáv esetében 150 Km/h, két sávon nappal és éjszaka is 80 Km/h sebességig garantált! A biztos felismerést 150 dB-es WDR, Defog fukciók és beépített inframegvilágító, valamint giroszenzoros stabilizátor segítik. A kamera 2000, a felhasználó által beállítható Engedélyezett/Tiltott rendszámot képes kezelni. A kamerák SD/SDHC/SDXC kártyák fogadására alkalmasak, így hálózati elérési hiba esetén sincs fennakadás a működésükben.


 

Szerveroldali alkalmazás
Egy helyszínes, legfeljebb 32 kameráig bővített rendszer esetében (parkolóház, pláza, sportcsarnok, étterem, stb.), a szerveroldali alkalmazás a következő információkkal, lehetőségekkel egészítheti ki a kamera intelligenciája által felismert eseményeket:
• Online riasztás
• Bent töltött idő átadása
• Látogatási analízis készítése

Több, vagy kiterjedtebb helyszín esetén felhőalapú támogatás
Egymástól távoli, de egy rendszerként üzemelő helyszínek esetében, a szerveroldali támogatáson túl, felhőalapú intelligenciával is kiegészíthető a kamera saját analitikája. Autópályák, városi megfigyelő-rendszerek üzemeltetésénél jelent költséghatékony megoldást ennek alkalmazása.
A Microsoft által üzemeltetett, ipari osztályú, nagy biztonságú Azure felhőbe kerülnek a kamerákból nyert pontos, valós idejű infók, képek, melyekből jól áttekinthető analitika jeleníthető meg az adminisztrátor képernyőjén, Rendszám, Parkolás, és Forgalom bontásban.

„Rendszám" szegmens
Jól kezelhető, gyorsan áttekinthető Engedélyező- / Tiltólista segíti a munkát.

„Parkolás" szegmens
Információt ad a látogatók számáról, heti statisztikát készít a kihasználtságról, az eltöltött időről, a foglalt helyek számáról, és a visszatérő vendégekről is. Ezen kívül kimutatás készíthető az egyes helyek terheltségéről is.

„Forgalom" szegmens
A rendszámanalízis alapján lehetőség nyílik a forgalom teljes feltérképezésére, annak sűrűsége, aktuális üteme, átlagsebessége tekintetébe. A kapott adatokból pedig későbbi tervezési, forgalom-átszervezésekhez infók nyerhetők ki egy-egy hely megközelítéséről, az odaigyekvők napi ingázásai alapján.
A forgalom egyéb aspektusai is vizsgálhatóak, például kimutathatóak a helyi és vendég járművek (turisztikai infó), a zsúfolt forgalmi pontok, a buszsáv használata, és a gyanús viselkedésű járművek is.

Integrálható a jól ismert SSM szoftverbe is
A Wisenet kamerák hatékonyságának maximalizálására kialakított SSM szoftver tökéletes integrációs felület külső gyártók riasztó- és beléptető-rendszereinek fogadására. A felhasználó nagy számú kameraképet tekinthet át könnyedén, egy felületről, erőteljes keresőmotorral és számos, jól használható beállítási lehetőség támogatásával.

További részletekért és konkrét típusokért kérjük, keresse kollégánkat:

Balczó Rudolf
Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferens,
Műszaki tanácsadó
+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu