Bejelentkezés
Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres!

Optex RLS-2020I beltéri lézerszkenner

Az OPTEX, a világ egyik vezető érzékelő gyártója, a díjnyertes REDSCAN sorozatát bővítette egy új, beltéri lézeres érzékelővel, az RLS2020I típussal. Ez a modell a több éve forgalomban lévő RLS3060 lézerszkenner „kistestvére”. Ennek előnyös tulajdonságait és az elmúlt évek során gyűjtött tapasztalatokat sűrítették egyetlen kompakt méretbe. Hamarosan, 2017. elején bővül a paletta a kültéri RLS2020S típussal, amely számos további újdonságot is tartalmaz majd.


Az RLS-2020I újgenerációs lézert használ, amely alkalmas a helyszínnek megfelelő, egyedileg beállítható virtuális falat vagy mennyezetet létrehozni. A védett terület 20 m x 20 m lehet, ezen belül képes személyek és tárgyak pontos és nagybiztonságú érzékelésére. A precíz érzékelésnek köszönhetően az eszköz jól használható behatolásérzékelésre, lopás megelőzésére, a területen illetéktelenül tartózkodó személy detektálására és kamerarendszer eseményalapú vezérlésére.
Az érzékelő működési elve a TOF (Time Of Flight) technológián alapul, a lézersugár egy négyszögletű, 600 fordulat/perc sebességgel forgó tükörről kerül ki az érzékelőből. A kibocsátott lézer az érzékelési területen található személyről/tárgyról visszaverődik az RLS2020I-be. A visszaverődési időből számítható a személy/tárgy távolsága, mérete és sebessége az érzékelőhöz képest. Beállítható a célszemély/tárgy minimális és maximális mérete, ami már jelzést vált ki az eszközben.

Az RLS2020I-ben alkalmazott lézerszkenner 1. osztályba sorolt eszköz. Alacsony teljesítményű lézergyártmányok tartoznak ide, amelyek normál működési körülmények között nem bocsátanak ki veszélyes sugárzást, így az emberi egészségre sem ártalmasak. Az érzékelő működését a külső fényviszonyok nem befolyásolják, világosban és teljes sötétben is képes működni.

Az új lézerszkenner energiatakarékos működésű. Tápellátása PoE-ról vagy külső, 10,5-30 V  egyenfeszültségű tápegységről is megoldható, fogyasztása 6 W. Az RLS2020I felszerelése egyszerű, az elhelyezésétől és a működési üzemmódtól függően az érzékelőfejet kell megfelelő pozícióba állítani, egyetlen csavar segítségével. A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy bizonyos esetekben a „lézerfal” nagyon közel kerülhet ahhoz a síkhoz, amire fel lett szerelve, ebben az esetben a belógó vagy kiálló tárgyak kitakarhatnak az érzékelési tartományból. Függőleges telepítésnél törekedni kell arra, hogy az eszköz a kerítéshez vagy a falhoz közelebb kerüljön, meggátolva ezzel az átfutás lehetőségét, mivel 14,7 km/h sebesség felett az eszköz nem fog jelzést adni.

Az RLS2020I programozásához, beállításához a REDSCAN Manager szoftver szükséges. Az automatikus érzékelési terület beállítása után - melyet az eszköz elvégez -, a szoftver segítségével a védett terület, a helyszíni adottságokhoz igazítható. Ki lehet maszkolni részeket (pl.: függőleges telepítésnél egy átjáró ajtót), vagy négy önálló érzékelési terület állítható be (pl.: műtárgyvédelem esetében). Fejlett önteszt, szabotázs és hibajelzések (kitakarás, elforgatás, szennyezett ablak) is rendelkezésre állnak az eszköz biztonságos üzemeltetéséhez. Három, egyedileg programozható analóg relékimenet biztosítja a riasztási és a hibajelzések megjelenítését, illetve REDWALL eseménykódokat (egyszerű ASCII kódokat) küld TCP/IP hálózaton keresztül a beállított cél IP-címre. A nappali és éjszakai módok szoftverből, távoli paranccsal válthatóak. Az érzékelő integrálható Video Menedzsment Szoftverbe (VMS) és illeszthető Hálózati Rögzítőhöz is (NVR).

Teszteltük a Hikvision NI-I sorozatú NVR-jével, amin speciális, az RLS2020I-vel kompatibilis firmware volt. Az NVR-re csatlakoztatott speed dome kamerán beállítottuk a preseteket, ezekhez hozzárendeltük a kívánt riasztási- és hiba eseményeket, amit a lézerszkenner küldött. Az RLS2020I, a védett terület megsértésekor - az érzékelési területeknek megfelelően -, az NVR-nek továbbítja a REDWALL eseménykódot, ennek hatására a digitális rögzítő kiadja a vezérlést, és a kamera az előre programozott pozícióba fordul.

Az így kapott eredmény a pontos, precíz japán mérnöki munka gyümölcse, mellyel teljes mértékben elégedettek voltunk.

Összegzésként tehát kijelenthetjük, hogy az RLS2020I tökéletes megoldás műtárgyvédelemnél, nagyobb egybefüggő fal- és üvegfelület, valamint tetőablak vagy mennyezet védelménél.

 

Forgalmazza a Modern Alarm Kft., az Optex termékek hivatalos magyarországi importőre.


2018-03-18

Szabadszavas gyorskereső


Copyright © 2002-2018 Modern Alarm Kft. All rights reserved!

A honlapon látható árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, általuk szerződéses jogviszony nem jön létre, követelés ezek alapján nem támasztható a Modern Alarm Kft.-vel szemben.
A Modern Alarm Kft., mint a honlap üzemeltetője fenntartja az előzetes értesítés nélküli árváltoztatás, a műszaki tartalom megváltoztatásának és az elírás, tévedés jogát.
Az ezekből fakadó esetleges elmaradt haszonért, anyagi, vagy egyéb kárért nem vállal felelősséget! Konkrét ajánlatkérés miatt kérjük, keressen meg minket írásban, az info@modernalarm.hu, vagy a rendeles@modernalarm.hu e-mail címen.
A honlapon fellelt tévedéseket, elírásokat az info@modernalarm.hu e-mail címen jelezheti számunkra.