Bejelentkezés
Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres!

Hikvision IP videokaputelefonok (FRISSÍTVE!)

A Postás hiába csenget kétszer – Hikvision kaputelefon! IP-alapú videokaputelefon, a világ első számú CCTV gyártójától. Ha valaki már otthonosan mozog a képi megjelenítésben és annak IP-alapú átvitelében is, miért is ne készíthetne első osztályú kaputelefont is, temérdek szolgáltatással?


IP-alapú videokaputelefon, a világ első számú CCTV gyártójától

• A Hikvision-től megszokott prémium minőség kedvező áron
• Vonzó, lapos megjelenésű, csempés menükialakítású beltéri egységek
• Érintőképernyős kezelés
• Vezetékes és WiFi-s, akár hordozható beltéri monitoregység
• Kényelmesen kialakítható, összetett rendszer, egy lakástól akár több ezer lakásig
• Eszményi megoldás lakások, lakóparkok, irodaházak, panziók, hotelek számára
• Irodai környezetben is nagyon jól használható, belső, video intercom funkciók
• Beléptetőkártyák kezelése kapunyitáshoz
• Üzenetek elmulasztott hívások, jelzések, riasztások esetén
• Korlátozott funkciójú, 2/8 zónás riasztó bemenet, minden beltéri egységben
• Nagyon egyszerűen bővíthető rendszer
• Élőszavas visszaigazolások, magyar nyelven. pl., „az ajtó nyitva”
• Távoli hozzáférés, kezelés, programozás iVMS szoftveren keresztül
• Előkészületben lévő Androidos, iOS-es telefonokhoz való távoli alkalmazás

A bevezetőben tett kijelentés fura lehet sokak számára, hisz megszokhatták, hogy a Hikvision név elsősorban megfigyelőrendszerekhez kötődik. De ha valaki már otthonosan mozog a képi megjelenítésben és annak IP-alapú átvitelében is, miért is ne készíthetne első osztályú kaputelefont is, temérdek szolgáltatással? Nos, szerencsénkre, Hikvisionéknél is így látták, ezért megalkották a minden igényt kielégítő, vonzóan kecses beltéri egységekkel és csinos kültérikkel kiépíthető kaputelefonjaikat.

Az IP-é a világ!
Manapság ha eldobunk egy antik, tárcsás telefont, akkor az nagy valószínűséggel egy IP-alapú rendszert fog telibe találni! De a tréfát félretéve, ma már hálózatos rendszer használata nélkül, szinte semmit sem lehet eladni. A Hikvision kaputelefonjában ráadásul jól ötvözi a klasszikus kaputelefont, üzenetrögzítőt, mobiltelefont és a megfigyelő-, valamint riasztórendszereket a képfelvevőkkel. A távoli, iVMS szoftveren való hozzáférés, kezelés és programozás, magától értetődő alapfunkció. Így a készülékek működése beállítható távolról, anélkül, hogy a telepítőnek ki kellene szállnia a helyszínre.

Kicsitől, a nagyon keresztül, az elképesztően óriásiig
Amikor kaputelefonra gondolunk, akkor talán a klasszikus egy kapuegység, egy beltéri egység ugrik be azonnal. Erre is kínál lehetőséget az új kialakítás, ám az igazi ereje a nagyobb rendszereknél mutatkozik meg, például egy társasháznál/irodaháznál, vagy egy komplett társasházi lakóparknál. Mivel nincsen kifejezetten központi egység, a bővítésnél is csak annyi a teendőnk, hogy újabb, és újabb switcheket illesztünk a rendszerhez. A gyártó által javasolt és gyártott switch, PoE táplálást is lehetővé tesz. Ez egy speciális 24VDC feszültségű eszköz, vagyis a kereskedelembe kapható PoE switch nem alkalmas erre a feladatra.
A legkisebb (egy kameraegységes kültéri, és egy monitoros beltéri) kialakítás is már 6, bármilyen eszközt (kapu-, vagy monitoregyég) képes kezelni.
Az eddigi, Hikvision egységekből felépített megoldásoknál 4000 feletti egységszámú rendszert is létrehoztak már, de struktúra még ennél nagyobbra is alapot ad. Természetesen a kettő között, bármilyen lakás- / szoba- / irodaszámú felépítés elkészíthető, kivitelezhető.
Családi házaknál a még kényelmesebb használatot a beépített WiFi-t is tartalmazó, akár a kertbe is kivihető, beltéri monitoregység jelenti.

Rendszerfelépítés
Az IP-alapú kialakítás előnye, az egyszerű topológia kiépítése. A kültéri és beltéri egységektől a 6, vagy 12 eszközt kiszolgáló switchekbe (KAD-6xx) futnak a kábelek.
Tehát a kisebb rendszereknél (pl.: négylakásos társasház) elég lehet egy darab 6-os kapcsoló, a nagyobb rendszerekhez pedig gazdaságosabb a 12-eseket választani. Persze a kettő kombinálható is, ha úgy jön ki az eszközszám.
A KAD-6xx swich-ek, 2 vagy 4 külső LAN aljzatot tartalmaznak. És hogy a miért kell 4 db LAN csatlakozás a switchre? Egyszerű a válasz: egy többszintes, négyirányban (vízszintesen és függőlegesen is kiterjedő) épületben, a jobbra-balra, valamint a fel-le irányokba is futhatnak az UTP kábelek, nem kell bonyolult hurkokat képezni hozzájuk, egy-egy távolabbi iroda / szoba miatt.

Meglévő LAN hálózatra is jó?
Ha már bejáratott, jól működő hálózat üzemel a területen, akkor annak szabad kapacitása is felhasználható, mindössze a kül- és beltéri egységek helyi tápellátását kell biztosítani.

Jó, jó! De mit tud a kaputelefon-rendszer?
Egy szóval válaszolva: MINDENT! Talán még néha túl sokat is, ahhoz képest, hogy kaputelefon.
A beltéri egységek, melyek lehetnek kagylónélküli érintőképernyők, vagy asztali kialakítású mesterállomások minden funkcióhoz hozzáférést engednek.
A kommunikáció magyar feliratos, csempealapú megjelenésű szoftveren át folyik, magyar, élőszavas visszaigazolásokkal. Ízig-vérig 21. századi megoldás!
Ha éppen nincsen bejövő hívás, vagy üzenet (!), a képernyő sötét. A burkolatba süllyesztett érintőgombokkal ekkor is nyitható a kapu, vagy megtekinthetők a kameraképek.  A tablethez szokott felhasználók teljesen otthon érezhetik magukat a kaputelefon használatakor!
A rendszerhez a dedikált kültéri kameraegységeken túl, bármilyen Hikvision  IP-alapú kamera  betallózható a hálózatról. Sőt, akár analóg, Turbo HD rögzítő bármely csatornája is.
Így az épületben, kertben, garázsban már meglévő kamerák képe is megjelenhet a kaputelefon monitoregységén.

Kommunikáció kívül, belül
Hatalmasra bővíthető rendszerről lévén szó, ha olyan beltéri egységet választunk, amiben beépített kamera is van, akkor a szomszédos irodába, vagy akár a szomszédos épület egy másik irodájába, lakásába is áttelefonálhatunk video módban, a belső hálózatot felhasználva (video intercom).
A „Hívja a központot!” csempére bökve, az iVMS szoftver előtt ülőt is fel tudjuk hívni közvetlenül (akár video módban is), legyen ő akár az épület recepcióján, akár egy másik város „Help desk” állomásán.
Ez utóbbi funkciókkal és a beépített riasztási és üzenethagyási lehetőségekkel, egy panzió, szálloda, apartman-ház belső kommunikációja teljességgel lefedhető, akár még az ajtónyitások is!

Rögzíthetők-e a képek?
Egy modern videokaputelefonnál ez már alap, hogy az elmulasztott hívásokhoz társított képeket rögzítse, így ez itt is megvan. De ezen túlmenően, ha nem válaszolunk (a beállítható csengetési időn belül), akkor a kültéri egység „Kérjük, hagyjon üzenetet!” felszólítására a mikrofonba beszélve hagyhat élőszavas bejelentkezést a kapunál álló (de már ezt megelőzően is elindul a hangfelvétel és a fényképkészítés).
A rendszer memóriájából bármikor előhívható az elmulasztott becsöngetések listája éppúgy, mint a létrejött hívások jegyzéke. Ha hagytak üzenetet, akkor az is meghallgatható a listára bökve, ha nem, akkor csak a környezeti zajokban gyönyörködhetünk J.

Üzenetek minden mennyiségben!
De nem csak a kapuban álló, vagy a szomszédos épületben lakó, minket felhívó hagyhat üzenetet, hanem távolról, az iVMS szoftveren keresztül is küldhető szöveges üzenet, akár képpel kiegészítve, vagy akár reklámanyag is (pl.: a szálloda aktuális szolgáltatásai kínálhatóak vele, kedveskedhet a vendégnek egy üdvözlettel, stb.).
Maga a rendszer is hagy üzeneteket, a bemeneteire kötött eszközök riasztásakor, vagy szabotázskor. Ez utóbbiak valós időben riasztást is produkálnak az üzenethagyás mellett.
A kaputelefon saját naplójában mindennek utána is nézhetünk később.

Bejutás, de hogyan?
A kapuba érkezőnek a szokásos „becsöngetek-beengednek” módszer mellett, proxikártyás kapunyitásra is van módja a kültéri egységbe beépített olvasóval. Olyan kapuhoz, ahol nincs kültériegység (pl.: garázsbejáró), a rendszerhez illeszkedő, különálló olvasó telepíthető (RS-485 porton) a kényelmes beléptetés elősegítésére.

1, 2 és 4 lakás számára
Kiemelt figyelmet kapott az 1, 2 és 4 lakásos, irodás társasház, irodaház. Ezek számára dedikált 1, 2 vagy 4 gombos kültériegység áll rendelkezésre. Egy nyomógombosból kétféle design (műanyag- vagy alumíniumházban) is választható, infra, vagy látható fénnyel szerelt megvilágítóval (csak a műanyag kivitelnél). Minden kapuegység beépítve tartalmazza a kártyaolvasót is.

Öttől több ezer iroda/lakás számára
A nagyobb rendszerekhez számbillentyűs kültériegység ad lehetőséget a több ezer beltéri egység közvetlen meghívására. Ekkor is van mód egygombos kültériegység illesztésére, mely beállíthatóan egy irodát/lakást/szobát hív meg.

Igényekhez igazítható monitoregységek
Minden beltéri egység érintőképernyős, különbség mindössze abban van köztük, hova és milyen felhasználásra szánják. A mindent lefedő, kagylós kialakítású „Master” egység a recepción, az asszisztensi munkaállomásnál, vagy a portán használható ki a legjobban.
A kisebb felbontású monitoregységek elsősorban lakásokba használhatók, és a beépített WiFi-t tartalmazónak a kertes házban lakók fognak leginkább örülni, annak mobilitása okán. Persze komoly lehetőségeket rejt az utólagos kaputelefon kiépítéskor is. Egy tápegységet bárhova be lehet dugni, az információ már WiFi-n folyik. 
Irodai környezetbe a nagyobb felbontású típusok felelnek meg, ebből létezik kamerát is tartalmazó, video intercom funkcióhoz. De természetesen az igényeknek és a pénztárcának megfelelően, bármely típus, bárhová szabadon telepíthető.

További szolgáltatások, felsorolásszerűen
• „Beállítható „ne zavarj” funkció folyamatos vagy időszakhoz rendelve, üzenethagyással
• Automatikus válasz
• Segélyhívó funkció
• Kommunikációs napló (honnan, mikor, milyen hosszan)
• Kóddal be- és kikapcsolhatót riasztórendszer funkció (éjszakai, rész, teljes éles)
• Automatikus képküldés ftp helyre, vagy iVMS szoftvernek ajtónyitáskor
• Beépített zajcsökkentés és visszhang-elnyomás
• Eszközfrissítése távolról
• Környezeti fényekhez alkalmazkodó kültéri megvilágító a kapuegységekben
• Számbillentyűs kapuegységekben beléptető funkciók (kártya+szobaszám+kód; kényszeres kód)

A műszaki jellemzők és kialakítási lehetőségek előzetes értesítés nélküli jogát fenntartjuk!


2018-02-22

Szabadszavas gyorskereső
Copyright © 2002-2018 Modern Alarm Kft. All rights reserved!

A honlapon látható árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, általuk szerződéses jogviszony nem jön létre, követelés ezek alapján nem támasztható a Modern Alarm Kft.-vel szemben.
A Modern Alarm Kft., mint a honlap üzemeltetője fenntartja az előzetes értesítés nélküli árváltoztatás, a műszaki tartalom megváltoztatásának és az elírás, tévedés jogát.
Az ezekből fakadó esetleges elmaradt haszonért, anyagi, vagy egyéb kárért nem vállal felelősséget! Konkrét ajánlatkérés miatt kérjük, keressen meg minket írásban, az info@modernalarm.hu, vagy a rendeles@modernalarm.hu e-mail címen.
A honlapon fellelt tévedéseket, elírásokat az info@modernalarm.hu e-mail címen jelezheti számunkra.