Bejelentkezés
Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres!

Megapixeles felbontás, analóg áron!

HIKVISION Turbo HD eszközök a Modern Alarm Kft.-től!
Telepítőink számára manapság a legnagyobb kihívás – a fejlődő megrendelői igényeknek megfelelően – a régi analóg rendszerek korszerűsítése. A fejlesztés legfőbb iránya általában egy megapixel felbontású, IP-alapú megoldás, ugyanakkor emiatt számos probléma is jelentkezik...


Az első maga a falban futó koax kábelezés, ezen kellene megoldani az IP átvitelt. Ez akkor gond, ha új kábelezésre nincs mód vagy csak egyszerűen túlzottan drága lenne egy független LAN hálózat kiépítése. Semmi baj, megoldjuk! Veszünk egy 2 megapixeles IP kamerát és mögé rakunk egy IP-koax átalakítót, majd ennek az ellendarabját a rögzítő oldalra és máris működik az egész! A probléma viszont csak tetéződik, hogy az esetek többségében nem csak egy kamerát kell cserélni, hanem többet. Így minden egyes kamerához további átalakítókat kell vásárolni, ami elérheti akár az 50-70 000 Ft / pár költséget is. Ezeket a szabad szemmel is kitűnően észlelhető számokat, a megrendelők nagy többségének gyomra nem fogadja görcs nélkül, így egyéb utat kell találni. Egy másik megoldás lehetne a stúdió technikából ismert HD-SDI technológia, ezzel viszont az a baj, hogy legfeljebb 100 méterig működik koax kábelen és nem támogatja a sodrott érpáras átvitelt sem, továbbá központjainak többsége megfizethetetlenül drága.

Itt már csak egy megoldás maradt, a „Megapixeles analóg átvitel”. Ez a technika számos formában létezik, HDCVI, AHD, stb. rövidítésekkel, ám ezek közül is kiemelkedik a Turbo HD megoldás. Ez az eljárás már képes felhasználni a hagyományos kábelezést, úgy, hogy a végeredmény 1, vagy 2 megapixeles kép legyen. Az IP átvitellel szemben, itt még nem kellenek mélyreható számítástechnikai ismeretek sem, mivel az jeltovábbítás nem digitális, hanem egy speciálisan modulált analóg videojellel történik. Azt is mondtatnák, hogy amit a PAL szabvány nem tudott elérni a 625 tv-soros szabványával a saját korlátai miatt, azt a kínai és amerikai gyártók megoldották házon belül, új eljárások kidolgozásával.

A HIKVISION Turbo HD kamera- és rögzítőcsaládja az amerikai partner, a Techpoint cég, HD-TVI technológiáját használja. A HD-TVI a High Definition Transport Video Interface elnevezés rövidítése. Ennek az analóg jelátviteli technológiának számos előnye van a videotechnikában megszokott „hagyományos” PAL rendszerhez képest. A legfontosabb a nagy felbontás, ami Full HD, azaz 1920 × 1080 képpont. Ezt 25 kép / mp gyakoriságú frissítéssel képezi le és továbbítja. Fontos, hogy ez az analóg rendszerre jellemző késleltetés nélküli képátvitelt jelent, ami egyértelmű előny az IP megoldáshoz képest. A HDTVI rendszer jelátvitelére jól használható a normál RG59 vagy RG6 koaxiális kábel, ami lehet akár meglévő kábelezése is egy régi rendszernek. Ezen a jel nagy biztonsággal akár 500 m távolságig is eljuttatható. A koax kábelen keresztül használható a PTZ és OSD menüvezérlést is. Az analóg rendszereknél megszokott módon csavart érpáron is működhet a rendszer a megfelelő átalakítók használatával.

További információkért keresse Hikvision szakreferensünket:

Tóth István
+36 30 791-3335
toth.istvan@modernalarm.hu


2018-02-22

Szabadszavas gyorskereső
Copyright © 2002-2018 Modern Alarm Kft. All rights reserved!

A honlapon látható árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, általuk szerződéses jogviszony nem jön létre, követelés ezek alapján nem támasztható a Modern Alarm Kft.-vel szemben.
A Modern Alarm Kft., mint a honlap üzemeltetője fenntartja az előzetes értesítés nélküli árváltoztatás, a műszaki tartalom megváltoztatásának és az elírás, tévedés jogát.
Az ezekből fakadó esetleges elmaradt haszonért, anyagi, vagy egyéb kárért nem vállal felelősséget! Konkrét ajánlatkérés miatt kérjük, keressen meg minket írásban, az info@modernalarm.hu, vagy a rendeles@modernalarm.hu e-mail címen.
A honlapon fellelt tévedéseket, elírásokat az info@modernalarm.hu e-mail címen jelezheti számunkra.