Bejelentkezés
Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres!

Érintőképernyő helyett: intelligens felület okoseszközökre!

Modern életünk egyre nagyobb szelete alapoz a mobil eszközökön futó, kényelmi applikációkra. A közeljövőben a Texecom Premier Elite központjai, egy firmware-frissítés révén alkalmassá válnak távoli, mobilalkalmazással való kényelmi funkciók kezelésére, figyelemmel követésére. E megjelenő, új rendszert mutatjuk most be, nagyobb vonalakban.


Texecom Connect
A Texecom Connect teljesen átalakítja a végfelhasználó és a riasztója közötti kapcsolatot. Olyan felületet és környezetet teremt, ahol a felhasználó aktív „párbeszédet” folytathat az otthonával, élvezheti azokat az újításokat, melyeket a legkorszerűbb technológiák nyújtanak, és teljes körűen felügyelheti rendszerét.
Célja, hogy a felhasználó életét egyszerűsítse, ne pedig bonyolítsa. Az applikáció tervezése során elsődleges szempont volt, hogy a használó személyre szabhassa rendszerét, mélyebbre ható programozás nélkül is.
A Texecom Connect három szinten alakítja át a felhasználó és otthona kapcsolatát a biztonsági és elektronikai rendszereivel. A Texecom Premier Elite rendszer értéke ezáltal felértékelődik és integrálható válik más gyártók rendszereibe, rendszereivel.

Idővonal
Az applikáció középpontjában az idővonal áll. Ebben mind a már megtörtént, mind pedig a jövőben bekövetkező, előre programozott események is megjelennek, azonnali hozzáférést adva hozzájuk a felhasználónak. Az idővonalon ikonok segítségével válthatunk az üzemmódok között. Innen hozzáférhetőek az integrált rendszerek vezérlései is.
Van olyan felhasználó, aki csak akkor kíván módosítani a működésen, ha váratlan esemény/változás történik a megszokott napi rutinhoz képest. Más felhasználó ezzel ellentétben aktívan figyelni akarja a rendszerét, változtatni a riasztási, illetve az otthonautomatizálási funkciókat. Bármelyikre is van szükség, mindez lehetséges a jól szervezett és átlátható Állapotképernyőn keresztül.Naptár
A naptárban részletes (naponkénti rögzített) eseményeket lehet elérni az elmúlt 2 hétre, illetve videoanyagnál az elmúlt 1 hétre visszamenőleg. A naptáron keresztül visszakereshetők a múltbéli események, beleértve az eszközaktiválásokat, házautomatizálást, vezérléseket és a rendszer állapotait is. A felvett kameraképek közvetlenül is elérhetőek és természetesen az élőképeket is meg lehet jeleníteni. A jövőbeni naptárbejegyzések megtekinthetők, módosíthatók.


Csoportok
Az eszközök tetszés szerint csoportokba foglalhatóak, és a csoportba foglalt dolgok együtt vezérelhetők. Több eszköz együttes vezérlésével egyszerűsödik a rendszer kezelése, mind a házautomatizálásnál, mind pedig a riasztórendszer használatánál. Tipikus példa lehet erre a világításvezérlés, ahol az udvari lámpatesteket célszerű együtt kapcsolni a bejárati ajtó és a lépcsőház lámpáival.Tervezés
A tervezés egy olyan kényelmi funkció, ahol feltétel(ek)hez szabható működéseket állíthatunk be előre. Ezek jellemzően a házautomatizálásnál hasznosak. Ilyen lehet például a következő is: ha kint sötét van és kinyílik az ajtó, kapcsolódjon fel az előszobai világítás; vagy, kérek üzenetet a telefonomra, ha mozgást érzékel a bejárati ajtónál. Ezek a funkciók hozzárendelhetőek rendszerállapotokhoz is, pl. csak akkor kérek üzenetet a telefonomra az ajtó előtti mozgásokról, amikor nem vagyok otthon (a rendszer élesített).

Módok
Előre definiált módokat lehet létrehozni, segítségükkel alapszintű vezérlések valósíthatóak meg a Texecom Connect-en keresztül. Ezzel előre beállított csoportvezérlés valósítható meg, pl.: a "Reggeli" módnál a riasztó kikapcsol, a konyha konnektorai bekapcsolnak, és felkapcsolódik a konyhavilágítás, amennyiben kint sötét van.1. szint: APP és API

Premier Elite V4 Firmware
A Texecom Connect, API, és Hub olyan Elite központokon működik, amelyek V4-es firmware-rel működnek. Bármelyik Premier Elite központ frissíthető erre.

Texecom Connect applikáció

Android és iOS operációs rendszerhez fejlesztett alkalmazás. Segítségével a videomegfigyelés, a behatolás-védelem és az otthonautomatizálás közös, homogén alapra kerül és közvetlenül vezérelhetővé válik.

Texecom Connect API
Ennek segítségével Premier Elite központokhoz külső egységeket lehet illeszteni. A kompatibilis eszközök listája folyamatosan nő, a felmerülő igényeknek megfelelően. Az első Premier Elite külső integráció, amely a Texecom Connect API-t használja, a Control4. A Control4 vezető fejlesztőcég az automatizálásban és vezérlésben,  otthoni és üzleti területen. A 2003-ban alapított cég fő feladatának tekinti, hogy hasznos és elegáns megoldásokat szállítson világítás-, zene-, video-, biztonságtechnika-, és energetikai területeken, akár egyetlen helyiségre, vagy akár a teljes épületre. Feladata az okos otthonok minél szélesebb körű kiszolgálása, új életminőséget teremtve ezzel.

2. szint: Perifériák

Texecom Connect perifériák
A Texecom Connect vezeték nélküli rendszerei a Ricochet MESH vezeték nélküli technológiát használják, ami együttműködik minden Elite központtal. A hamarosan megjelenő Texecom Connect Plug segítségével minden 230 V-os eszköz egyenként kapcsolható távolról. A vezérlőeszközt a konnektor és a kapcsolandó eszköz közé kell tenni, és a Texecom Connect applikáció segítségével lehet ki- és bekapcsolni. Ennél diszkrétebb megoldás a Texecom Connect Back Box. A süllyesztett egység segítségével vezeték nélkül vezérelhető több konnektor, villanykapcsoló, időkapcsoló, fényerőszabályzó és egyéb eszköz is.

Több egyéb fejlesztés is folyamatban van, hogy a kábelhez kötött eszközök az I/O modulon keresztül vezeték nélkül is kapcsolhatóvá váljanak, mint pl.: radiátorok, hőmérséklet szabályzók, vízszint és páratartalom figyelők, stb.


3. szint: Hub és kamerák

Texecom Connect Hub


Videoellenőrzés
A Texecom Connect Hub videoellenőrzési és otthonautomatizálási eszköz. A Texecom a Connect kamerákkal biztonságos elérést biztosít, valamint naplózási lehetőséget Micro SD kártyára. Felhőalapú és helyi rögzítés, vagy akár a kettő kombinációja is lehetséges.

Távoli frissítés
A lehető legjobb és legstabilabb működést biztosítják, az immáron távoli eléréssel is megvalósítható frissítések a csatlakoztatott Premier Elite központoknál. Korábban a frissítésre csak a helyszínen volt lehetőség, de a Texecom Connect Hub használatával ez is kényelmesebben megoldható lesz a jövőben.

Z-Wave
A TexecomConncet Hub tartalmazza a Z-Wave otthon automatizációt melynek segítségével külső egységek csatlakoztathatók a rendszerhez. A következő Z-Wave termékek érhetőek el:

• Okos zárak
• Világításvezérlés
• Hőmérséklet és páratartalom figyelés
• Termosztátok
• Radiátorszelepek
• Szórakoztató elektronikák
• Háztartási gép vezérlők
• Kerti locsolórendszerek
• Automata redőnyök
• Hangkommunikáció (telefon)

Texecom Connect kamerák
A Texecom Connect kamerák biztonságos adatátvitelre képesek, asztali, fali, dóm és kültéri kivitelben, IP és Wi-fi adattovábbítással. A legtöbb kamera kétirányú hangátvitelre is képes, így kaputelefonként vagy bébi monitorként is használható.


2018-01-19

Szabadszavas gyorskereső


Copyright © 2002-2018 Modern Alarm Kft. All rights reserved!

A honlapon látható árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, általuk szerződéses jogviszony nem jön létre, követelés ezek alapján nem támasztható a Modern Alarm Kft.-vel szemben.
A Modern Alarm Kft., mint a honlap üzemeltetője fenntartja az előzetes értesítés nélküli árváltoztatás, a műszaki tartalom megváltoztatásának és az elírás, tévedés jogát.
Az ezekből fakadó esetleges elmaradt haszonért, anyagi, vagy egyéb kárért nem vállal felelősséget! Konkrét ajánlatkérés miatt kérjük, keressen meg minket írásban, az info@modernalarm.hu, vagy a rendeles@modernalarm.hu e-mail címen.
A honlapon fellelt tévedéseket, elírásokat az info@modernalarm.hu e-mail címen jelezheti számunkra.