- Regisztráció

Egyszerre néz négy irányba

2018.06.13.

Négy kamera helyett elég egy
Ez az egy kamera 4 másikat képes kiváltani, a benne található négy szenzora (kameraegysége) segítségével. Azon a nyilvánvaló előnyén kívül, hogy egy kamerát egyszerűbb felszerelni és bekábelezni mint négyet, ez a fajta megoldás továbbiakkal is szolgál.

Kivehető, áthelyezhető kameramodulok
A beépített 4 szenzor helyzete nem gyártó által meghatározottan fix, azok szabadon elmozdíthatóak. A megfelelő kép eléréséhez a kameramodulok közül egy fizikailag eltávolítható és 90 fokkal elfordítva, lefelé néző pozícióban a kamera közepébe tehető át, míg a többi modul ilyenkor például harmadolva osztható el a (akár 120 fokonként) a kamera oldala mentén. Ez a fajta megoldás teszi lehetővé, hogy függesztett konzollal oszlopra éppúgy szerelhető legyen, mint falra, vagy mennyezetre, anélkül, hogy a megjelenő képet befolyásolná a felszerelési pozíció.


Sokkal jobb minőségű kép
Más, 360 fokos, egyszenzoros, halszemoptikás kialakítású kamerákkal összevetve a PNM-9081VQ nagyságrendekkel szebb és nagyobb felbontású, önálló szegmensű quad képeket ad, és nem torzítja azok széle felé sem. Összességében sokkal jobban kiértékelhető képeket kapunk „faltól, falig", gyakorlatilag torzításmentesen.

Valódi optikai zoom, motoros vezérléssel, digitális képstabilizátorral
A széleskörű felhasználhatóságot segíti a 3,6 és 9,4 mm között, motorosan állítható zoom. Így szűkebb terekben ugyanúgy felhasználható, mint hatalmas területeket átfogó telepítéseknél. A zoomos optika által elszenvedett képremegést a beépített gyorsulásérzékelő és digitális képstabilizátor csökkenti megfelelő hatékonysággal.

Hol használható fel ez a fajta kamera?
Röviden szólva, bárhol, ahol eredetileg több irányba néző, fix kamerát terveztek. Ilyen lehet például egy hatalmas csarnok, lépcsőház, bevásárló központ belső és külső tere, repülőtéri várótermek, stadionok, kiállítási csarnokok, közlekedési csomópontok, kikötők, raktárak, parkolóházak, stb.


További részletekért és konkrét típusokért kérjük, keresse kollégánkat:

Balczó Rudolf
Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferens,
Műszaki tanácsadó
+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu